Yleisiä ohjeita

Myllymäen jäteaseman vastaanotto on avoinna ma, ti, to, pe klo 8.00-16.00 ja keskiviikkoisin klo 10.00-18.00 Vastaanottoalueella oman kuorman pääsee purkamaan tulojärjestyksessä. Paikalla on vastaanottaja, joka ohjeistaa ja punnitsee vaarallisten jätteiden erät. Kuorman purkamisen voi aloittaa, kun vastaanottaja on käynyt tarkastamassa kuorman.

Pienet erät jätettä voi viedä suoraan jätteen vastaanottopaikalle, vaakatoimistossa ei tarvitse käydä ilmoittautumassa. Vastaanottoalueelle pääsee kääntymällä portilta oikealle ja ajamalla 100 m suoraan.

Vastaanottaja kertoo, mikäli kuorma vaatii punnituksen. Kotitalouksien jäte-erät punnitaan pääasiassa vain, mikäli erä koostuu suuresta määrästä kattohuopaa, kiveä tai kyllästettyä puuta.

Myllymäen jäteasemalla kuorma lajitellaan materiaalin mukaan. Mikäli jonkin esineen oikea paikka mietityttää kysythän vastaanottajalta neuvoa. Oikealla lajittelulla pidetään jäte-erät puhtaina ja kierrätyskelpoisina sekä ehkäistään vaaratilanteiden syntymistä. Erilleen lajiteltavat jakeet ovat mm.

 • puu
 • kyllästetty kestopuu
 • paperi
 • pahvi
 • kivi/betoni/tiili
 • energiajäte
 • poltettava sekajäte
 • vaaralliset jätteet
 • metalli
 • suuret kodinkoneet
 • jääkaapit
 • pienelektroniikkaromu
 • Palamaton jäte

Elektroniikka ja kodinkoneet, metalli, vanteettomat autonrenkaat sekä kotitalouksien vaaralliset jätteet otetaan maksutta vastaan. Maksullisten jätteiden hinnasto on nähtävillä etusivullamme.

Elektroniikan ja kodinkoneiden lajittelu Myllymäen jäteasemalla:

Jäteasemalla kodinkonelavalle kuuluvat:

 • Uunit, liedet ja liesituulettimet
 • Pesukoneet, kuivurit
 • boilerit ja lämmittimet
 • sähkökiukaat

SER-elektroniikkakonttiin jaotellaan:

 • Televisiot, tietokoneet, tulostimet
 • Kännykät, stereot
 • Valaisimet, pölynimurit, mikroaaltouunit
 • johdolliset sähkötyökalut

Muistathan, että paristot, akut ja irralliset loisteputket eivät kuulu SER-kierrätykseen!

Jääkaapit ja pakastimet, sekä muut kylmäaineita sisältävät laitteet lajitellaan omaan konttiinsa.

 

Vaarallisten jätteiden vastaanotto jäteasemalla:

Toimitathan vaaralliset jätteet tiiviissä ja ehjissä astioissa. Kemikaaliastioihin kannattaa kirjoittaa etukäteen mitä ne sisältävät, mikäli etikettiä ei ole näkyvissä. Paristoissa tulee olla navat teipattuina oikosulun välttämiseksi. Vastaanottaja punnitsee vaaralliset jätteet tuonnin yhteydessä.

Tietosuojattavan materiaalin vastaanotto tapahtuu toimiston aukioloaikoina arkisin klo 8 - 16.00. Tietosuojauskäsittelyyn menevää materiaalia voi tuoda tänä aikana milloin vain. Ilmoittautuminen tapahtuu toimistolla, josta ohjataan eteenpäin vastaanottopaikalle. Halutessanne voi tietosuojaukselle varata myös ajan, jolloin materiaali käsitellään välittömästi valvottuna. Ajan voi varata numerosta 020 710 9750.

Suurille erille tietosuojaukseen menevää materiaalia suosittelemme ilmoittamista etukäteen mahdollisesta aikataulusta, jotta voimme varmistua varastotilan riittävyydestä.

Tietosuojattava paperin joukosta kannattaa mahdollisuuksien mukaan erotella pois mapit, muovitaskut ja metallia tai muovia sisältävät suuret nidostarvikkeet. Niittejä tai klemmareita ei tarvitse poistaa. CD-levyt, proput yms. ei-paperiset tietosuojattavat materiaalit käsitellään erillään papereista.

Noudamme tarvittaessa tietosuojamateriaalin myös kohteesta, joihin voi myös vuokrata lukittuja tietosuoja-astioita täytön ajaksi.

Romutukseen menevät ajoneuvot otamme vastaan toimiston aukioloaikojen mukaisesti arkisin klo 8.00 - 16.00.

Ajoneuvon jättämistä varten on hyvä varata aika etukäteen asioinnin sujuvoittamiseksi numerosta 020 710 9750.

Ajoneuvon tuonnin yhteydessä täytetään romutustodistus, jonka tekoa varten tarvitaan:

 • Ajoneuvon omistajan tiedot ja henkilöllisyystodistus esittämistä varten
 • Auton rekisterinumero
 • Valtakirja omistajalta, mikäli luovutuksen tekee toinen henkilö. Tässä tapauksessa myös luovuttajan henkilöllisyystodistus esittämistä varten

Kaivon tyhjennyksen voi tilata ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun soittaen, sähköpostilla tai palvelutilaukset-sivuamme käyttämällä. Kaivoja tyhjennetään arkisin klo 7.00 - 15.00 ja tämän ajan ulkopuolella toimii päivystys.

Kesä on aktiivista kaivojen tyhjennyksen aikaa, joten pyrithän aina tilaamaan kaivon tyhjennyksen hyvissä ajoin. Suosittelemme täyttöhälyttimen hankkimista, mikäli käytössänne on pullokaivo (umpikaivo). Näin täysi kaivo ei pääse yllättämään yhtä helposti. Tarvittaessa tyhjennys voidaan ottaa myös reitille, jolloin tyhjennys tulee automaattisesti vuosittain. Reittityhjennykset pyritään tekemään ruuhkahuippujen ulkopuolella, eli hyvissä ajoin ennen pääsiäistä, juhannusta tai joulua.

Talviaikaan etenkin saostuskaivojen betonikansi on hyvä avata ja laittaa esimerkiksi puutikku kannen väliin ennen tyhjennystä, jottei kansi jäädy kiinni ja rikkoonnu tyhjennyksen yhteydessä. Kaivon kansi on hyvä myös puhdistaa lumesta näkyviin ja merkitä se kepillä.

Mikäli kaivolle on esteetön pääsy läpi päivän, ei paikalla tarvitse varautua olemaan tyhjennyksen tullessa.

Lokakaivon tyhjennystilauslomake:

http://www.erkkisalminen.fi/lokakaivon-tyhjennystilaus/

Kysyttävää astioiden tyhjennyksistä tai hinnoittelusta? Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin kello 8.00 - 16.00. (puh. 020 710 9750)

Meiltä ostettuna toimitamme uudet astiat veloituksetta tyhjennyskohteeseen Jämsän alueella. Astiakokoja on mm. 140 l, 240 l, 390 l ja 660 l.

Tyhjennysväliksi voi valita pääasiassa 1, 2, tai 4 viikkoa. Huomioithan kuitenkin, että jätehuoltomääräysten mukaisesti biojätteen tyhjennysväli voi olla maksimissaan 2 viikkoa, ja poltettavan sekajätteen 4 viikkoa ympäri vuoden. Sekajätteen tyhjennyksen voi myös tilata 8 viikon välillä talviajaksi.

Astioiden tyhjennys tapahtuu viikkoreittien mukaisesti, joten tyhjennyspäivä ja aika saattavat muuttua etenkin arkipyhäviikoilla. Huomioithan, että tyhjennyspäivä voi poiketa tavallisesta myös muilla viikoilla.

Jäteastialle on oltava esteetön pääsy kaikkina aikoina. Huolehdithan siis ettei lunta pääse kasaantumaan astioiden eteen ja että astia on näkyvissä ja näin helposti löydettävissä.

Huomioithan myös, että teemme jätesopimuksen ainoastaan kiinteistön omistajan kanssa, emme suoraan vuokralaiselle.

Jätehuoltotilauslomakkeen pääsee täyttämään tästä:

http://www.erkkisalminen.fi/jatehuoltotilaus/

Toimitamme lavoja suurempien jäte-erien keräystä varten. Lavan hinnoitteluun vaikuttaa:

 • Vuokra-aika
 • Lavan toimitukseen ja hakuun yhteensä kuluva aika
 • Jätteen laatu ja paino

Lavamme ovat vuokrattomia ensimmäiset 3 vuorokautta. Lavan voi tilata valmiiksi tietylle ajanjaksolle, jonka jälkeen se noudetaan automaattisesti pois, tai lavan noudon voi sopia sitten kun lavaa ei enää tarvita.

Jäte punnitaan ja laatu tarkastetaan noudon yhteydessä. Lopullinen jätteenkäsittelymaksu määräytyy painon mukaan.

Lavoja löytyy erilaisilla laitakorkeuksilla tarpeen mukaan. (noin 16 - 35 m3)

Vuokraamme käyttövalmiita bajamajoja sekä niiden väli- ja lopputyhjennyksiä tapahtumiin, rakennustyömaille ja muihin tarpeisiin. Asiakaspalvelustamme voi tiedustella vapaita bjamajoja ja niiden hinnoittelua numerosta 020 710 9750